Forkølelse / ondt i halsen

Hoster du? Løber snottet ud af næsen? Så er du ikke alene. Rigtig mange patienter kontakter lægen med netop disse symptomer, og i de allerfleste tilfælde skyldes det en virus. Man kan ikke behandle en virusinfektion, så det skal have lov at gå over af sig selv.
En forkølelse kan være ledsaget af feber og hoste. Det bliver normalt bedre i løbet af 3-4 dage. Har du stadig feber og er skidt tilpas, kan det være en god idé at kontakte lægen.

Lægekliniken Brotorvet - læge Michael R. PoulsenDu vil som regel blive tilset af sygeplejersken først. Hun vil typisk tage en lille blodprøve ved at prikke dig i fingeren for at måle, om du har en infektion, f.eks. halsbetændelse eller bihulebetændelse, der måske kræver penicillin. Vi kan også pode dig i halsen. Klik her for at læse mere om prøvetagning.

Hvis prøven er negativ, vil du som regel blive sendt hjem igen. Ondt i halsen og forkølelse kan sagtens være virus, selv om du har feber, og snottet er gult og grønt. Og penicillin hjælper desværre kun mod bakterielle infektioner, så der er ingen grund til at få ondt i maven af en medicinkur, som alligevel ikke hjælper.
Læs evt. vores information om influenza for at få gode råd til, hvordan du kan pleje dig selv, hvis du er ramt af en virusinfektion.

Klik her for at læse mere om ”ondt i halsen”:
https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme-a-aa/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/mund-mave-tarm/ondt-i-halsen/