Vaccination

Det danske børnevaccinationsprogram er et tilbud til alle børn om gratis vaccination mod ni infektionssygdomme. Vaccinationerne i det danske børnevaccinationsprogram gives efter et fastlagt program hos den praktiserende læge, der også rådgiver forældrene.

Alder Vaccination
3 mdr. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV-12
5 mdr.1 difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV-22
12 mdr.1 difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV-32
15 mdr. MFR 1
4 år1 MFR 2
5 år1 difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år3 HPV 1 og 2

Endvidere kan alle voksne over 18 år, som ikke er vaccineret tidligere eller har haft mæslinger, få en gratis MFR-vaccination. Kvinder som ikke er immune for røde hunde kan ligeledes vaccineres gratis med MFR-vaccinen.

1)Angiver samtidig børneundersøgelse
2)Pneumokokvaccine
3)Se Vaccination mod Human Papilloma Virus (HPV) https://www.ssi.dk/vaccinationer/boernevaccination/vaccination-mod-livmoderhalskraeft

Lægekliniken Brotorvet - læge Michael R. Poulsen Lægekliniken Brotorvet - læge Michael R. Poulsen Lægekliniken Brotorvet - læge Michael R. Poulsen  Lægekliniken Brotorvet - læge Michael R. Poulsen

HPV-vaccine til drenge og piger

Fra 1. februar 2020 er der kommet nye regler for HPV-vaccination. Piger har kunnet blive vaccineret siden 2009, og nu er det glædeligvis også blevet muligt for drenge. Således gælder følgende:

Piger og drenge født efter 30.06.2007 og til man er fyldt 18 år kan vaccineres. Denne ordning gælder fortløbende. Man skal være fyldt 12 år for at kunne vaccineres. Vaccinationen er gratis.

Derudover er der lavet et catch-up program for drenge født i perioden 01.01.2006 til 30.06.2007, som kan vaccineres og vaccinationen er gratis.

Endelig har man lavet et catch-up program til drenge/unge mænd, der er tiltrukket af drenge/unge mænd. Der foreligger et tilbud om en gratis og anonym vaccination til drenge/unge mænd født i perioden 01.01.1994 til 31.12.2003. Vi er på Brotorvet ikke enige i den betragtning, som vi finder diskriminerende, og vi mener, at alle drenge/unge mænd i den aldersgruppe bør vaccineres. Men vi er nødt til at respektere regelsættet, som det er. Vi vil ikke udspørge drenge/unge mænd om deres seksuelle observans i forbindelse med vaccinationen, men vi forudsætter, at man er bekendt med det regelsæt, der foreligger. Ordningen fortsætter indtil 31.12.2021

Drenge født før 01.01.2006 og som ikke opfylder ovenstående klausul, skal selv betale for vaccinationen. Man skal kontakte klinikken inden og få lavet en recept på vaccinen.

https://www.stophpv.dk/

https://www.ssi.dk/vaccinationer/boernevaccination

Influenza-vaccine

Hvert efterår – omkring 1. oktober – tilbyder vi vaccine mod den kommende vinters influenza. Sårbare patienter, som er svækkede på grund af kronisk sygdom, alder eller lignende får tilbud om gratis vaccine.

Nogle raske patienter vælger selv at betale for vaccinen eller får arbejdsgiveren til at betale.

Du kan selv bestille tid til vaccinationer via vores selvbetjeningssystem. Ellers kontakt sekretæren.

Bemærk: Sygeplejersken brug som regel kun få minutter på selve vaccinationen, men bagefter kan du blive bedt om at vente 10-15 minutter i venteværelset, inden du går. Det er en sikkerhedsforanstaltning, fordi nogle enkelte patienter kan blive en smule utilpas efter at have fået en indsprøjtning, og vi vil helst undgå, at du falder ned ad trapperne!